“Zilnic văd citate motivaționale și inspiraționale. Oare ce fac oamenii cu motivația și inspirația lor? … că asta nu mai văd…”

Cu o cafea aburindă în mână și ochii încă somnoroși, reușesc să citesc, printre zecile de update-uri, întrebarea asta în News Feed dis de dimineață. Mă pune pe gânduri.

Cinstit, și eu m-am gândit deseori de ce scriu unii gândurile altor oameni, fie ei și geniali, în locul în care ar trebui să își scrie propriile gânduri?

Și, chiar așa, ce fac apoi cu toată motivația și inspirația care se naște, crește și se-ntărește pe măsură ce dai copy/paste/post lui Dalai Lama, Jobs ori, după gusturi, Salam?

Oare își închid exaltați laptopul, se ridică și merg să schimbe lumea cu o idee simpla dar măreață, sau să construiască planuri de afaceri revoluționare care îi vor îmbogăți în timp ce vor crea o lume mai bună pentru noi toți?

Nu știu ce să zic…

Cred mai degrabă că toată inspirația și motivația născută de numeroasele citate celebre îi ajută să treaca cu 10% mai mult entuziasm printr-o nouă zi aproape la fel ca cea de ieri, în care rutina, mediocritatea și plictisul domnesc.

În așteptarea acelor puține momente remarcabile pe care cineva le are în viață, doar automotivarea cu idei general valabile rostite cu elan dis de dimineață le poate da o senzație plăcută ca totul chiar are un rost.

Din păcate senzația asta e goală și trece la fel de repede ca boos-tul de energie pe care ți-l dă o doză de Cola pe stomacul gol. După nici 30 de minute ai nevoie de un nou șut în fund să te miști mai cu talent printre zilele astea gri ce sunt toate cam la fel.

Așa că, zic eu, efectul unui citat celebru ține cât să te ridici din pat și să începi o nouă zi, care nu e chiar atât de nouă de fapt, din moment ce de-a lungul ei vei face exact ce ai facut și ieri, cu prea mici și neimportante variațiuni.

Sau poate că mă înșel, iar fanii citatelor motivaționale chiar fac ce li se spune, de peste veacuri, de cei care chiar au făcut ce au zis și scris, devenind astfel și ei, la rândul lor, mai buni, mai de succes…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s