Spune nu alergaturii dupa cai verzi pe pereti

Imagineaza-te intinzandu-te lenes la soare pe o plaja cu nisip alb, apa cristalina, plus un apus de soare in desfasurare fix in fata ta. Si, cum stai tu asa la malul oceanului Indian gandindu-te la …mai nimic, o sticla vintage cu dop de pluta ingalbenit de vreme si muscat pe alocuri de vietati marine este aruncata de un val inspumat exact langa piciorul tau drept.

Trezit astfel din acest dolce far niente exotic, inca nu-ti vine sa crezi ce vezi. Ai primit chiar miticul mesaj din sticla. Adica, dupa sute de ani si mii de kilometri plutiti haotic prin apele intregului pamant, misteriosul mesaj din basm si-a gasit destinatarul si acesta, vai, esti char tu! Minunat!

Evident, inainte sa deschizi aceasta sticla aruncata pe cearceaful tau tocmai din cele mai indepartate momente ale istoriei, scoti smartphone-ul si ii faci o poza. O postezi apoi pe Facebook alaturi de urmatorul status care, alaturi de poza soc, sigur va deveni mega-viral: “Waw! Nu pot sa cred! Am primit un mesaj in sticla pe bune..oare ce-o fi?”

Chiar asa, cine l-o fi scris, cand si cu ce intentie? Ti-a fost oare destinat sau este doar o intamplare bizara, asa cum sunt toate celelalte care compun un tablou mai larg numit viata? Lasi rapid teoria de-o parte si treci la actiune, adica deschizi sticla si citesti.

Fiind aruncata in oceanul Indian acum probabil sute de ani, sticla veche contine un mesaj scris de un om al altor vremuri folosind o limba demult uitata. Nu-i nici romana, nici engleza, asa ca nu poti descifra ce scrie. Poate nici nu are sens, mesajul o fi fost lansat in apa doar de test. De altfel, e normal sa nu pricepi o iota. Ce sanse ar fi fost ca miticul mesaj din sticla sa fi fost scris chiar pe intelesul tau?

Dezamagit ca n-a fost nimic senzational, asa cum sperai, ca viata nu ti s-a schimbat radical, chiar te enervezi un pic. “Nimic interesant…doar pierdere de timp, cai verzi pe pereti” scrii trist pe Facebook punand capat brusc entuziasmului general concretizat intr-un lung sir comment-uri la postul anterior.

Apoi te uiti in zare si vezi ca ai pierdut superbul apus la care, inainte de toata intamplarea asta, asistai linistit si oarecum implinit. Atmosfera magica de pe plaja ta pustie s-a dus de-acum…

Si totusi, bag mana-n foc ca data viitoare cand va aprea un cal verde pe perete sigur nu vei sta pe ganduri si, lasand tot confortul de-o parte, vei alerga dupa el plin de speranta, chiar daca la final risti sa ramani cu buza umfalata.

Eu, personal, nu ma pot abtine si fac asta mereu!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s