Unde esti?

Daca se intampla cumva sa fii intre etape*, te-ai ars. Cand esti intre etape, nu faci altceva decat sa astepti noua ordine ce speri sa vina curand in viata ta. Timpul dintre etape e un timp pierdut. Nu te bucuri de el, astepti sa se duca-n trecut cat mai repede si repede sa-ti incepi, inca o data, viitorul.

Cand esti intre etape te simti in pericol. Te ia cu ametela, esti dezorientat, nu ai inca niciun indiciu despre ceea ce urmeaza sa ti se intample. In plus, in aceasta stare gasindu-te, imagineaza-ti ca vine cineva, iti ia pamantul de sub picioare si iti da, in schimb, o sarma.

“Acum mergi pe ea”,  acel om rau ti-ar spune rece iar tu, ca sa scapi urgent, ai lua-o la goana pe sarma subtire. Nu esti acrobat de fel si nici nu o sa devii vreodata, dar nu-ti vine sa stai linistit intr-o asemenea ipostaza incomoda. Asa ca incepi sa fugi. Evident, calci stramb din cand in cand. Aluneci si te redresezi.

Intre etape e un timp lung pe care benevol l-ai da la schimb pentru o ora cu un om bun dispus sa te scoata la liman. Adica sa taie sarma subtire pe care alergi haotic si sa-ti aseze sub talpi un petic de pamant solid si confortabil. Vei rasufla astfel usurat, viata isi va urma, inca o data, cursul firesc. Timpul pierdut se duce-n trecut, iar viitorul reincepe brusc.

*intre etape = cand “ceva” se termina si, in loc, nimic nu incepe inca. Acel “ceva” urmeaza sa fie inlocuit de un alt „ceva”, adica de o noua etapa a vietii. Din pacate nu stii ce va fi si nici cand va incepe. De aici o oarecare angoasa uneori dificil de gestionat, mai ales in dupa-amiezele dubioase precum cea de azi. Glumind, aduc in discutie ca e chiar Marti 13 🙂

Reclame

Un gând despre „Unde esti?

  1. La goana prin Cismigiu « Daniela Mititelu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s