The Power of Storytelling – episodul 1

Miercuri seara, in mansarda fundatiei Friends For Friends, a avut loc seminarul The Power of Storytelling organizat de Fundatia Calea Victoriei si Decat o Revista. Invitat fotograful Alex Galmeanu.

Intr-un moment de inspiratie, mi-am luat si eu bilet 🙂

Se subintelege ca mi-a placut ce am vazut si auzit acolo. Nu exagerez cand spun ca Alex Galemanu ne-a predat tuturor celor prezenti miercuri seara o lectie extrem de actuala. Ce-i drept, am mai invatat-o in cateva randuri, demult, dar, eu cel putin, chiar aveam nevoie sa mi-o reamintesc.

E vorba despre de ce si cum sa-ti tii mintea treaza mereu, cum sa-ti antrenezi creativitatea in toate formele ei si cum sa nu ramai fara idei niciodata.

Pe scurt, seminarul m-a impresionat. In cuvinte putine, ajutat de imagini relevante, Alex Galmeanu ne-a transmis acest mesaj clar, o lectie utila tuturor celor care nu doresc sa-si piarda pasiunea, interesul si, nu in ultimul rand, cariera.

In aceasta lume in care lucrurile evolueaza rapid, in care un fotograf trebuie sa fie si ilustrator, grafician, pictor, un scriitor trebuie sa fie si speaker, specialist in marketing si talk-show-ist, un actor trebuie sa fie si de comedie, si de tragedie, si de prime-time, e clar ca viitorul celor ce nu se adapteaza, celor ce se plafoneaza sau isi pierd pasiunea este scurt.

Alex Galmeanu e acel om care te inspira. Este cu adevarat creativ, asa ca i-a fost usor sa inteleaga ca IDEEA este mai presus de mestesug in mai toate meseriile, iar cea de fotograf nu face exceptie. Oricine isi poate insusi abilitatile tehnice necesare pentru a face fotografii bune. Aceste abilitati insa, odata cu trecerea timpului si cu toate inovatiile tehnologice, se invechesc, nu mai sunt actuale sau, mai rau, nu mai conteaza.

Ce-i de facut atunci? Cum sa nu-ti pierzi cariera? Cum sa ramai un fotograf profesionist intr-o lume in care oricine are un aparat foto la indemana si, in orice moment, poate face fotografii bune din punct de vedere tehnic, la fel ca un profesionist?

E simplu: cultiva-ti creativitatea prin toate mijloacele. Mai devreme sau mai tarziu, ideea este cea care conteaza si te mentine viu, iar treaba asta nu se aplica doar in cazul fotografilor, evident.

Alex Galmeanu recunoaste ca trage de el sa faca ceva nou. Testeaza, incearca, descopera, creeaza. Nu rezultatul este cel important, ci mai degraba drumul creativ pe care le-a parcurs pana acolo. De exemplu, pe langa fotografie, el incearca acum si productia video, crearea de pantofi de dama sau autoportrete cu piese de la IKEA. Se joaca, cauta, gaseste idei si executii pentru ele.

Important este ca isi hraneste creativitatea, are idei pe care le materializeaza si nu ii este  frica sa le prezinte lumii, desi nu e stapan pe domeniile noi in care paseste. Important e ca are idei! Mai devreme sau mai tarziu, doar acestea iti garanteaza implinirea si, in ultimul rand, pastrarea carierei, indiferent de domeniul in care activezi.

Reclame

Un gând despre „The Power of Storytelling – episodul 1

  1. The Power of Storytelling | blog.alexgalmeanu.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s