S.O.S Haiti – Campanie de fundraising pentru sinistratii cutremurului din Haiti,12 ianuarie 2010

Perioada desfasurare: ianuarie-martie 2010

Obiectiv: strangerea de fonduri pentru ajutorarea copiilor si celorlalte victime ale cutremurului din Haiti petrecut pe 12 ianuarie 2010

Public tinta: Donatorii din Romania ai World Vision care sustineau deja alte proiecte

1. Context

In data de 12 ianuarie 2010 in Haiti s-a produs un devastator cutremur soldat cu sute de mii de victime, copii si adulti. World Vision International a fost una dintre primele organizatii umanitare care s-a implicat in ajutorarea sinistratilor. De asemenea, a desfasurat campanii de strangere de fonduri in toata lumea. In Romania campania de strangere de fonduri s-a dorit a fi de o mai mica amploare, adresandu-se donatorilor deja existenti.

2. Concept

Aceasta campanie a fost una destinata donatorilor existenti cu scopul de a-i determina pe acestia sa doneze punctual si cat mai repede  o suma de bani care urma sa  fie directionata catre sinistratii din Haiti, copii si adulti, sub forma de ajutoare umanitare de urgenta.

Aceasta campanie a fost gandita  drept un apel umanitar de urgenta.

  • Insight:

Donatorii deja existenti vor fi convinsi sa doneze pentru Haiti daca vor fi informati despre eforturile pe care World Vision International la face la fata locului, in timp real.  Astfel ei, prin donatie,  vor deveni intr-un fel parte a echipelor de salvare care actionau in Haiti chiar la momentul respectiv, vor simti ca sunt parte activa a evenimentelor.

  • Abordare creativa:

Informarea in timp real a donatorilor deja existenti s-a realizat prin utilizarea canalelor de comunicare folosite de obicei pentru comunicarea cu acestia: website-ul organizatiei pentru materialele multimedia, e-mail-ul pentru call-to-action, newsletter-ul pentru readucere in atentie a campaniei, blogul organizatiei gazduit pe site-ul Feminis.ro pentru mesaje cu o componenta emotionala mai mare.

Call-to-action e-mail :

S.O.S Haiti! World Vision International face apel la ajutor de urgenta.

Supravietuitorii devastatorului cutremur din data de 12 ianuarie care a avut loc in Haiti asteapta cu disperare ajutor international.

Cele peste 68 de tone de ajutoare trimise in Haiti de catre World Vision International pana in acest moment nu sunt suficiente. Alatura-te eforturilor World Vision International facand o donatie in lei care se va transforma in bunuri de prim ajutor pentru sinistrati.

Dupa o saptamana tragica, oamenii din Haiti se afla la limita supravietuirii. Privirele lor sunt indreptate catre orizont, acolo de unde uneori apar elicoptere incarcate cu ajutoare venite din mediul international. In jurul lor totul este distrus. Case, spitale, sosele, toate sunt ruine, dar mai ales vietile a cel putin 100.000 de copii si adulti a caror existenta s-a incheiat violent in timpul acelor clipe de cosmar in urma carora nu a mai ramas nimic. Acum insa supravietuirea celor care s-au putut salva devastatorului cutermur este incerta. Nu se pot ajuta singuri. Nu au cum. Nu le-a mai ramas nimic. Singura lor sansa a ramas speranta ca semenii lor, aflati in locuri mai apropiate sau mai indepartate, isi vor intoarce privirea spre ei si nu ii vor lasa la voia intamplarii.

Dupa 7 zile de la groaznicul eveniment, chiar daca mai multe organizatii non-gvernamentale sau institutii din diverse state s-au mobilizat pentru ajutoararea haitienilor, situatia supravietuitorilor este departe de a fi rezolvata.

World Vision International a intervenit imediat dupa producerea dezastrului. Inca din primele zile organizatia a distribuit aproximativ 68 de tone de bunuri materiale necesare populatiei. Este nevoie insa de o si mai mare solidaritate la nivel international.

A venit momentul sa actionam. Fie alegi sa urmaresti informatiile din Haiti care apar zilnic pe canalele de stiri, fie faci  acest lucru si apoi alegi sa te implici activ. Chiar daca Haiti se afla la 9240 de km distanta fata de noi, putem hotari sa salvam vieti, sa curmam suferinte, sa devenim solidari cu cei de acolo care acum nu au alternativa.

Depasirea situatiei de criza in care se afla supravietuitorii cutremurului din 12 ianuarie depinde de altruismul, de umanitatea fiecaruia dintre noi. Donaza, indiferent de suma, in urmatorul cont bancar sau trimite acest apel catre cei care stii ca vor sa se alature demersului nostru:

RO87BACX 0000 0001 7322 3000 UniCredit Tiriac Bank Bucuresti

Din evaluarile initiale realizate in teren, nevoile cele mai urgente se refera la alimente, apa, adapost si asistenta medicala. Fondurile stranse vor fi virate in Fondul Special pentru Haiti administrat de comitetul de interventie de urgenta format din membrii ai echipei World Vision Internatioanl. Cei 800 de anagajati ai World Vision Haiti muncesc fara intrerupere pentru a salva supravietuitorii si a distribui articolele de care cei afectati de distrugerile masive au nevoie disperata.

Articol in newsletter-ul World Vision Romania:

12 ianuarie 2010 – O zi tragica ale carei urmari nu se vor incheia multi ani de acum inainte

Multi dintre copiii de acum din Haiti nu vor ajunge la varsta adolescentei. Miraculos, viata lor nu s-a sfarsit violent in timpul cutremurului, dar se va sfarsi incet si dramatic in  saptamanile, lunile si anii ce urmeaza.

Ca sa nu se intample acest lucru, au nevoie de ajutorul nostru, al adultilor din toata lumea astfel incat sa ajunga si ei adulti la randul lor. Din fericire, au supravietuit unei grave incercari venite din partea naturii. Acum insa se confrunta cu o noua incercare – aceea de a-i determina pe toti ceilalti oameni din tari mai apropiate sau mai indepartate sa-i ajute. Vor reusi oare acesti copii sa ne convinga sau vor esua, caz in care ii vom lasa prada foamei, bolii, singuratatii?

Printr-un miracol au rusit sa supravietuiasca devastatorului cutremur. Nu vor reusi insa sa-si duca viata mai departe daca noi toti ne vom dovedi a fi prea indiferenti, prea departe geografic sau prea reci si surzi la strigatul lor de ajutor.  Se pare ca aceasta este incercarea prin care, de data aceasta, noi trecem: suntem destul de umani astfel incat sa ne pese daca niste copii pe care nu ii cunoastem si pe care nu ii vom vedea niciodata isi continua viata sau mor? De ce sa-i ajutam? Uite un  raspuns: pentru acesti copii ajutorul nostru este cu adevarat vital.

Vom fi oare capabili sa ne asumam conditia de contemporani cu tragedia copiilor din Haiti? Daca raspunsul este DA, atunci responsabilitatea noastra este sa actionam pentru ajutorarea sinistratilor acum cand inca mai este timpul.

Articole aparute in blog-ul World Vision Romania gazduit pe site-ul Feminis.ro puteti citi aici si aici.

Creatie concept, texte: Daniela Mititelu

Toate drepturile apartin World Vision Romania

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s